Kışlık Abiye Modelleri Nelerdir? Kış Abiyesi Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Kışlık Abiye Modelleri Nelerdir? Kış Abiyesi Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Kış abiyeleri hem renkleri hem de kumaş türleri ile farklı biçimlerde tasarlanabilirler. Vücut tipinize ve etkinlik alanınızın konseptine göre seçim yapmanız mümkündür. Kışlık abiye seçimi yaparken renk-desen uyumu ve kumaş türünün tasarımla olan bütünsel görüntüsü de oldukça önemlidir.

Kışın En Sık Hangi Abiye Modelleri Tercih Edilir?

Kış mevsimi soğuk ve kasvetli havaların hakim olduğu bir dönem olduğu için sıklıkla ağır ve kapalı yapıdaki modeller tercih edilmektedir. Yaz mevsiminde çok daha uçuş uçuş ve ince elbiseler giyilerek havanın atmosferi ile uyum içinde olunur. Kış mevsiminde ise kalın kumaşlı, taşlı ve ağır modeller çok daha iyi durabilir. Kış abiye modelleri straplez veya askılı olarak tasarlanabilir, yine de sıklıkla uzun kollu veya dik yaka modellerden oluşuyor.

Kış için abiye modelleri tercih ederken tasarımınızın konseptle uyum içinde olması gerekir. Kış abiyelerinin en sık kullanıldığı konseptleri şöyle sıralayabiliriz:

Kış İçin Düğün Abiyeleri

Kış düğünü abiyeleri sıklıkla uzun kol ve etek kesimine sahip modellerden seçilmektedir. Özellikle etek kısmı uzun olan siyah veya diğer koyu tondaki abiyeler bu mevsimle oldukça uyumlu olacaktır.

Kış Parti Abiyeleri

Kış mevsiminde gerçekleşen parti organizasyonlarında kısa abiyeler tercih edebilirsiniz. Uzun kollu mini abiyeler kış partileri için ideal seçimlerdendir.

Kış Mevsiminde Özel Etkinlik Abiyeleri

Kış mevsiminde gerçekleşen özel davetlerde iddialı modeller tercih edebilirsiniz. Özellikle pelerinli veya taş işlemeli abiyeler kış mevsiminde sıklıkla tercih edilir.

Kışın Abiye Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kış abiye elbise modelleri incelenirken kumaş türüne veya kesim stiline dikkat edebilirsiniz. İnce ve tül kumaşlardan ziyade daha kalın ve tok kumaşlar kış için daha uyumlu olacaktır.

Abiye kışlık olarak giyilmek istenildiği durumda seçtiğiniz kalın kumaşın vücut ölçülerinizle de uyumlu, sizi olduğunuzdan kaba göstermeyen duruş sergilediğinden emin olmalısınız.

Kış Abiyeleri Hangi Renklerden Olmalıdır?

Kış için abiye modeli seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer unsur da renk uyumudur. Kışlık abiye kıyafetler mevsimle uyum içerisinde olacak koyu tonlardan seçilebilir. Özellikle siyah, kahve, gri veya lacivert tonlar bu mevsimle oldukça uyumlu olacaktır.

Kış Abiyeleri Hangi Kumaşlardan Seçilmelidir?

Kış için abiye modeli seçerken kumaşın türüne özen göstermelisiniz. Bu mevsim diğer mevsimlere oranla serin ve kasvetli geçtiğinden abiye modelinizin de bu duruma uyum sağlaması gerekir. Polyester ve kadife, kış elbise modelleri için en ideal kumaş türlerinin arasındadır.

Kış Abiyeleri ile Hangi Dış Giyim Kıyafetleri Tercih Edilebilir?

Kış abiyeleri için dış giyim kıyafetli konsepte göre değişiklik gösterebilir. Kış dönemlerinde abiye elbiseler ile en sık kullanılan dış giyimler; şal, bolero veya giyilebilen pelerinlerdir. Seçeceğiniz dış giyim türü elbisenizin renk, desen ve kumaşıyla uyum içinde olmalıdır.

Bu mevsimde kullanılan bir diğer dış giyim türü ise elbette şapka ve eldivenlerdir. Elbisenizle uyumlu şapka ve eldiven kullanımı, elbisenizin mevsim ruhunu çok daha iyi yansıtmasını sağlayacaktır.

NS Sposa'nın kış mevsiminde giyilebilecek abiye gece elbisesi modellerini online alışveriş kolaylığı ile deneyimleyebilir veya İstanbul, Adana ve İzmir'de bulunan showroomlarımızı ziyaret ederek tüm tasarımları yakından inceleyebilirsiniz.

Gizem Sustam